Czasy, tory, ustawienia.

Wszystko co związane z GT5

Moderatorzy: bart, Singer, Zico, Glowa

Awatar użytkownika
szpadi
Ojciec Administrator
Posty: 7607
Rejestracja: śr paź 24, 2007 8:36 am
Lokalizacja: Kalisz
Kontaktowanie:

Postautor: szpadi » śr lis 16, 2011 9:13 am

Ja wykręciłem też 1:54 cośtam. Dokładnie nie pamiętam :D.

Poustawiałem trochę auto... i odnoszę wrażenie, że jak za bardzo skrzynię się skróci to wychodzi gorzej... ale jeszcze do końca nie testowałem bo dopiero kilka kółek zrobiłem.

Karpik, tunel robi swoje. Jak jedziesz w tunelu za kimś to musisz grubo ujmować gazu by nie walnąć w tył ;D

Moje modyfikacje w Subaru to jedynie turbo w średnim zakresie, co daje PO 528 i opony wyścigowe miękkie.

Dzisiaj pojeżdżę i pokombinuję z ustawieniami.
___________________________________________________
Żeby mieć co wspominać, trzeba najpierw coś przeżyć...

Awatar użytkownika
KARPIK
NIMFOMAN FORUMOWY
Posty: 2750
Rejestracja: wt lis 23, 2010 5:45 pm
Lokalizacja: Kalisz

Postautor: KARPIK » śr lis 16, 2011 9:23 am

Ja mam turbo srednie i juz musiałem PO obnizac bo miałem 536 przed naszym niedzielnym wyscigiem :> :>
Wiecej zadnych zmian tylko oponki, skrzynia tez sie troszke bawiłem i n ic mi z tego nie wyszło ;D ;D
. Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać!

Awatar użytkownika
Siwy.
Oblatywacz Doskonały
Posty: 653
Rejestracja: czw gru 09, 2010 10:57 pm
Lokalizacja: Kalisz/UK

Postautor: Siwy. » śr lis 16, 2011 1:45 pm

Ja tam tylko opony zmieniłem ;D skrzynia się nie bawie bo popsuje i będzię do dupy jeździł ;p
Zakładam kask i świat staje się piękny.

"Żyje by jeździć, jeżdże po to by żyć..."

Awatar użytkownika
Oscypek
Prawie WszystkoWiedzący
Posty: 752
Rejestracja: sob paź 08, 2011 11:46 am
Lokalizacja: Kościelna Wieś

Postautor: Oscypek » śr lis 16, 2011 6:15 pm

Ok dziś skończyłem na czasie 1:57. Ciulowy miałem tor jazdy więc jak poprawie to pojawi się 1:55 :P
Obrazek

Awatar użytkownika
AdamM
Król tras
Posty: 240
Rejestracja: ndz maja 09, 2010 9:26 am
Lokalizacja: Skarszew

Postautor: AdamM » śr lis 16, 2011 8:57 pm

Nie wiem czemu ale przy predkosci ponad 220 na chwile odcina mi gaz, znowu wbijam ok 225 i znowu odciecie gazu ;/ wy tez tak macie w subarynach?

Awatar użytkownika
Denzel
Ojciec Administrator
Posty: 3673
Rejestracja: pn sie 25, 2008 9:15 am
Lokalizacja: Kalisz

Postautor: Denzel » śr lis 16, 2011 9:04 pm

Ja nie mam. Może masz silnik do remontu? Ja po kilku dniach musiałem położyć 500tyś za naprawę ;(

Awatar użytkownika
szpadi
Ojciec Administrator
Posty: 7607
Rejestracja: śr paź 24, 2007 8:36 am
Lokalizacja: Kalisz
Kontaktowanie:

Postautor: szpadi » śr lis 16, 2011 9:13 pm

AdamM pisze:Nie wiem czemu ale przy predkosci ponad 220 na chwile odcina mi gaz, znowu wbijam ok 225 i znowu odciecie gazu ;/ wy tez tak macie w subarynach?


Dlatego, ze jezdzisz z moimi ustawieniami. Tam skrzynia byla ustawiona na Tsukube. Bryka nie jest do remontu.
Wejdz w ustawienia i na skrzyni przywroc sobie domyslne :)

Zadziala.
___________________________________________________
Żeby mieć co wspominać, trzeba najpierw coś przeżyć...

Awatar użytkownika
AdamM
Król tras
Posty: 240
Rejestracja: ndz maja 09, 2010 9:26 am
Lokalizacja: Skarszew

Postautor: AdamM » śr lis 16, 2011 9:33 pm

Prędkość maksymalną musiałem zwiększyć i teraz nie odcina :D

Awatar użytkownika
Denzel
Ojciec Administrator
Posty: 3673
Rejestracja: pn sie 25, 2008 9:15 am
Lokalizacja: Kalisz

Postautor: Denzel » śr lis 16, 2011 9:38 pm

A ;) Nie wiedziałem że masz furę od Szpadiego ;) Faktycznie tak odcina jak ustawisz za niska prędkośc maksymalną. A pytanie do rzeźników GT5 - jest sens wydawać pół miliona na remont silnika? Czy po remoncie wzrasta PO? A może bez remontu PO zacznie spadać ?

Awatar użytkownika
szpadi
Ojciec Administrator
Posty: 7607
Rejestracja: śr paź 24, 2007 8:36 am
Lokalizacja: Kalisz
Kontaktowanie:

Postautor: szpadi » czw lis 17, 2011 7:09 am

Zalezy jaki przebieg nakulales.
Remont, wymiana oleju, przywrocenie sztywnosci itp wykonuje sie przy wiekszych przebiegach. PO sie nie zmienia.
Jak silnk pracuje nierowno co wyraznie slychac i widac wartosie tym zainteresowac, albo pogonic bryke i kupic nowa :)
___________________________________________________
Żeby mieć co wspominać, trzeba najpierw coś przeżyć...

Awatar użytkownika
AdamM
Król tras
Posty: 240
Rejestracja: ndz maja 09, 2010 9:26 am
Lokalizacja: Skarszew

Postautor: AdamM » ndz gru 11, 2011 9:52 am

Jakie macie czasy na nurburgring?

Awatar użytkownika
Denzel
Ojciec Administrator
Posty: 3673
Rejestracja: pn sie 25, 2008 9:15 am
Lokalizacja: Kalisz

Postautor: Denzel » ndz gru 11, 2011 1:57 pm

1:32,5.. coś tam

Awatar użytkownika
MAŁY
NIMFOMAN FORUMOWY
Posty: 1514
Rejestracja: sob lis 07, 2009 5:14 pm
Lokalizacja: Kalisz

Postautor: MAŁY » ndz gru 11, 2011 8:43 pm

1,33 a 1,34 i nic mniej ;D
POLEROWANIE ALUMINIUM

Awatar użytkownika
Siwy.
Oblatywacz Doskonały
Posty: 653
Rejestracja: czw gru 09, 2010 10:57 pm
Lokalizacja: Kalisz/UK

Postautor: Siwy. » ndz gru 11, 2011 8:48 pm

1:30:289 i mniej już nie dam rady ;D
Zakładam kask i świat staje się piękny.



"Żyje by jeździć, jeżdże po to by żyć..."

Awatar użytkownika
MAŁY
NIMFOMAN FORUMOWY
Posty: 1514
Rejestracja: sob lis 07, 2009 5:14 pm
Lokalizacja: Kalisz

Postautor: MAŁY » ndz gru 11, 2011 9:46 pm

:doubt: to ja se flaki wypruwam co by zejść po niżej 1,33 :hahaha: masakra ja też niżej nie dam rady :hahaha: :hahaha:
POLEROWANIE ALUMINIUM


Wróć do „Gran Turismo PS3”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość